Koulutuskalenteri

Koulutusvuosi 2017

40 v. juhlaseminaari *Vuorovaikutus on yhteinen asia* 

Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistyksen 40-vuotisjuhlaseminaari järjestetään 3.11 Satakuntatalolla Kilta-salissa Helsingissä. Päivän seminaari on jäsenistölle maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan pian!

Ohjelma: 
8.30 Kahvi ja kevyt aamupala ja ilmoittautuminen
9.15 Avauspuheenvuoro, Hannele Merikoski, Lanekun puheenjohtaja
9.45 Elina Weiste, toimintaterapeutti ja valtiotieteiden tohtori: Terapiasuhde, tuloksellisuus ja tosielämän vuorovaikutuskäytänteet 
10.30 Kaisa Martikainen, puheterapeutti, Intensive Interaction Coordinator ja Katja Burakoff, puheterapeutti, Intensive Interaction Coordinator: Vuorovaikutussuhde - perusta kommunikoinnin kuntoutukselle 
12.00 Lounas
13.00 Sari Kujanpää, psykologi ja psykoterapeutti: Sosiaaliset- ja tunnetaidot – elämänikäistä opittavaa
14.00 Kahvi
14.30 Sari Kujanpää jatkaa
16.00 Loppusanat 

Iltajuhlat pidetään samoissa tiloissa klo 18.00 alkaen illallisen ja hyvän ohjelman merkeissä. Illalliskortti maksaa jäsenistölle 20 € / kpl. 

Radisson Blu Royal Hotel (os. Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki) tarjoaa juhlavieraillemme majoitusta sopimushintaan
125€ / 1hh standard
145€ / 2 hh standard 

165€ / 2hh standard lisävuoteella
Varaukset: Radisson Blu keskusmyyntipalvelu p. 020-1234700 / yksittäiset huonevaraukset tai sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Mainitkaa kiintiötunnus Laneku40 varausta tehdessänne.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistyksen 40-vuotista taivalta! Ilmoittautumiset:

 


Faskioiden rooli, tunnistaminen ja hoito lasten fysioterapiassa 8.-9.9.2017 Helsinki, Kuntoutussäätiö 

Huippusuosittu ja nopeasti täyttynyt koulutus toteutetaan uudelleen syksyllä 2017. Mukaan mahtuu taas 24 ensimmäistä! Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys järjestää faskiakoulutuksen, joka on suunnattu lasten fysioterapeuteille.

Myofaskiaalinen järjestelmä rakentuu ja muovautuu geneettisten, biologisten, psyykkisten ja mekaanisten tekijöiden vaikutuksesta koko ihmisen elinkaaren ajan. Lapsuuden aikana faskiaalisesta järjestelmästä kehittyy keskeinen tuki ja liikuntaelimistön, hengityksen, hermoston ja sisäelinten hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Tässä koulutuksessa perehdymme lasten myofaskiaalisen järjestelmän rakenteellisen ja toiminnallisen tilanteen havainnoitiin ja manuaaliseen testaukseen. Harjoittelemme käytännössä erilaisia faskioiden käsittelytekniikoita ja tutustumme mm. teippauksen, ortoosien, venyttelyn ja hieronnan mahdollisuuksiin faskioiden muokkaajana sekä faskiahoitojen kontraindikaatioihin.

Aikataulu: 
8.30-9.00 ilmoittautuminen ja aamukahvit kahviosta
9.00-9.15 päivän aloitus
12.00-13.00 Lounas Cafe Muotossa (sis hintaan/ aika viitteellinen)
13.00-16.00 koulutuspäivä jatkuu, iltapäiväkahvit sovitusti

Koulutuksen teemoina mm: Faskian solu- ja kudosrakenne. Fasksiaalinen järjestelmä. Tensegriteetti ja ketjurakenteet päästä, lantionpohjaan ja jalkoihin. Pallean rooli; keskikanisterin katto, sujuva hengitys, hikat. Neurologiset häiriöt; faskiahoitojen mahdollisuudet. Motoriset häiriöt faskioiden näkökulmasta. Faskia thorakolumbalis ja skolioosi. Kasvukivut. Yliliikkuvuus.

Aika: 8.-9.9.2017
Paikka: Kuntoutussäätiö, Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki
Kouluttaja: LL, ft Jouko Heiskanen
Hinta: 275 euroa jäsenille, ei­-jäsenelle lisäksi 55€ jäsenmaksu. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, lounaan sekä aamu­ ja iltapäiväkahvit. Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliosta ennakkoon. Uudelleen kirjoitetuista laskuista perimme 5 euron lisämaksun. 

Peruutusehdot: Koulutuksen peruuntuessa maksu palautetaan. Maksu palautetaan myös, mikäli koulutukseen osallistuminen perutaan kirjallisesti kaksi viikkoa ennen sen alkua. Myöhemmin tapahtuneesta peruutuksesta ei maksua palauteta. Lääkärintodistusta vastaan on mahdollista saada 80% koulutusmaksusta takaisin kahta viikkoa myöhemmin tapahtuneesta, kirjallisesta peruutuksesta.

Lisätiedot: Helena Pippingsköld-­Ukkola, helena.pippingskold(at)gmail.com tai Emmi Bergman, emmi.bergman(at)terapiapalvelut.fi

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Huom! Laneku järjestää koulutusta vain jäsenilleen. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen koulutukseen osallistumista.


Faskioiden rooli, tunnistaminen ja hoito lasten fysioterapiassa 31.5 - 1.6.2017 Helsinki, Kuntoutussäätiö 

Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys järjestää faskiakoulutuksen, joka on suunnattu lasten fysioterapeuteille. Mukaan mahtuu 24 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Myofaskiaalinen järjestelmä rakentuu ja muovautuu geneettisten, biologisten, psyykkisten ja mekaanisten tekijöiden vaikutuksesta koko ihmisen elinkaaren ajan. Lapsuuden aikana faskiaalisesta järjestelmästä kehittyy keskeinen tuki ja liikuntaelimistön, hengityksen, hermoston ja sisäelinten hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Tässä koulutuksessa perehdymme lasten myofaskiaalisen järjestelmän rakenteellisen ja toiminnallisen tilanteen havainnoitiin ja manuaaliseen testaukseen. Harjoittelemme käytännössä erilaisia faskioiden käsittelytekniikoita ja tutustumme mm. teippauksen, ortoosien, venyttelyn ja hieronnan mahdollisuuksiin faskioiden muokkaajana sekä faskiahoitojen kontraindikaatioihin. Koulutuksen teemoina mm: Faskian solu­ ja kudosrakenne. Fasksiaalinen järjestelmä. Tensegriteetti ja ketjurakenteet päästä, lantionpohjaan ja jalkoihin. Pallean rooli; keskikanisterin katto, sujuva hengitys, hikat. Neurologiset häiriöt; faskiahoitojen mahdollisuudet Motoriset häiriöt faskioiden näkökulmasta. Faskia thorakolumbalis ja skolioosi. Kasvukivut. Yliliikkuvuus.

Aika: 31.5.­-1.6.2017 
Aikataulu: 
8.30­ - 9.00 ilmoittautuminen ja aamukahvit kahviosta
9.00 - ­9.15 päivän aloitus
12.00­ - 13.00 Lounas Cafe Muotossa (sis hintaan/ aika viitteellinen)
13.00­ - 16.00 koulutuspäivä jatkuu, iltapäiväkahvit sovitusti 

Paikka: Kuntoutussäätiö, Pakarituvantie 4, 00410 Helsinki
Kouluttaja: LL, ft Jouko Heiskanen
Hinta: 275 euroa jäsenille, ei­-jäsenelle lisäksi 55€ jäsenmaksu. Hinta sisältää koulutusmateriaalin, lounaan sekä aamu­ ja iltapäiväkahvit. Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliosta ennakkoon. Uudelleen kirjoitetuista laskuista perimme 5 euron lisämaksun. 

Peruutusehdot: Koulutuksen peruuntuessa maksu palautetaan. Maksu palautetaan myös, mikäli koulutukseen osallistuminen perutaan kirjallisesti kaksi viikkoa ennen sen alkua. Myöhemmin tapahtuneesta peruutuksesta ei maksua palauteta. Lääkärintodistusta vastaan on mahdollista saada 80% koulutusmaksusta takaisin kahta viikkoa myöhemmin tapahtuneesta, kirjallisesta peruutuksesta.

Lisätiedot: Helena Pippingsköld-­Ukkola, helena.pippingskold(at)gmail.com tai Emmi Bergman, emmi.bergman(at)terapiapalvelut.fi

lmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Huom! Laneku järjestää koulutusta vain jäsenilleen. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen koulutukseen osallistumista.


 AAC ja kertominen

Koulutuksen tavoitteena on tarjota syventävää tietoa AAC-keinoin tapahtuvasta kerronnasta sekä mahdollisuus ammatilliseen ajatustenvaihtoon aiheeseen liittyen.Koulutuksessa käsitellään AAC-kerronnalle tyypillisiä piirteitä, kerronnan etenemiseen vaikuttavia asioita ja keskustelukumppanin tulkintaan liittyviä kysymyksiä. Kouluttajina ovat professori Kaisa Launonen, tohtorikoulutettava Irina Savolainen, tohtorikoulutettava Kirsi Neuvonen ja puheterapeutti Enni Kuusela. Seuraa tarkemman ohjelman ilmestymistä Lanekun facebook- ja nettisivuilta.

Aika 1.-3.9.2017
Paikka: M/S Gabriella Helsinki-Tukholma- Helsinki
Hinta: 330 € jäsenet ja 385 € ei-jäsenet (sisältää vuoden 2017 jäsenmaksun). Hinta sisältää koulutuksen, risteilyn ruokineen (aamiaiset ja illalliset sekä kokoustilan yhteydessä kahvia, teetä ja pikkupurtavaa) ja kahden hengen lyxhytissä majoittumisen.

Ilmoittautuminen:
ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Lisätietoja voit kysyä Paula Herkmanilta paula.herkman(at)gmail.com) tai Hanna Hällbackilta (hanna.i.hallback(at)elisanet.fi).

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Huom! Laneku järjestää koulutusta vain jäsenilleen. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen koulutukseen osallistumista.


Puuttuuko jotain?

Ehdota koulutusta koulutustoimikunnalle osoitteella koulutus(at)laneku.fi tai tällä lomakkeella!


 

Menneet koulutukset

Neljäs Valtakunnallinen iPad kuntoutuksessa ja opetuksessa -seminaari, 2016

Positiivinen psykologia vuorovaikutteisessa terapiatyössä, 2016

Working with Selective Mutism, 2016

Miten sovellan ICF-luokitusta työssäni, 2015

GAS käytännössä, 2015

Magic, Joy and Dreams, 2015

Tukiviittomien syventävä koulutus, 2015

Paino- ja painevaatekoulutus, 2015

Faskian käsittelykoulutus, 2015

Haastavasti käyttäytyvä lapsi, 2014

Magic, joy and dream - koulutus, 2014

Luontevaan vuorovaikutukseen erityistä tukea tarvitsevan lapsen kanssa - koulutuspäivä erityislasten kanssa työskenteleville ammattilaisille, 2014

iPad-seminaari, 2014

iPad-peruskoulutus kuntoutuksen ammattilaisille, 2013

Mini-AHA, 2013

Kinesioteippauskoulutus, 2013

iPad-seminaari, 2013

Arvokas arki - mielekäs kieli, 2012

Juhlaseminaari Satakuntatalolla, 2012

Kommunikaation ydintaidot ja niiden opettaminen, 2012
 
Sähkökoulutus fysio-ja toimintaterapeuteille, 2012

iPad-seminaari, 2012